23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde gerçekleşecek seminerde, alanında uzman akademisyenler ve kesim başkanları dizaynın gücü ve tüketici davranışlarına tesirini, besin sürece süreçlerinde geri kazanım stratejilerini ve sürdürebilirliği, rafta kaliteyi sürdürebilirlik bakış açısıyla kıymetlendirecek.
Gıda kesimine yönelik özel tahliller sunan ve eğitimler, workshoplar düzenleyen ve danışmanlık hizmeti de veren Karma Küme tarafından düzenlenen “Kalite Eser Tecrübesi Semineri” İstinye Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
“Özer: Tüketici artık anladığını değil fark ettiğini satın alıyor”
ortakalan.org’un haberine nazaran ‘Rafta Kalite’nin tüketici eğilimleri ve sürdürülebilirlik bakış açısıyla ele alınacağı Kalite ve Eser Tecrübesi Semineri’nin açılış konuşmacılarından biri PLAT Özel Markalı Eserler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği İdare Konseyi Lideri M. İmer Özer olacak. Kalite ve Eser Tecrübesi Semineri’nin tüketiciye en doğruyu sunmak, adil rekabet ortamını oluşturmak ismine kesimin paydaşlarını bir ortaya getiren çok hoş bir çalışma olduğunu söz eden Özer şunları söyledi: “Organizasyonun çıktılarının hem besin ve içecek dalına hem de son tüketiciye çok yararlı olacağı kanısındayım. Tüketici daha önce anladığı eserleri almaya eğilimliydi. Fakat değişen kuşak ve artan eser çeşitliliği sonucunda tüketici artık anladığını değil fark ettiğini satın alıyor. O yüzden üreticiler, tüketicinin fark edebildiği alanlarda eser yapmaya yönelmeli.”
Sürdürülebilir besin sistemlerinin inşasındaki en büyük pürüz: “Gıda Kaybı”
Seminerin ikinci gününde “Gıda Kaybı” başlıklı bir sunum yapacak olan Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zeynep Tacer Efor da sürdürülebilir besin sistemlerinin inşasındaki en büyük mahzurlardan birinin besin kaybı olduğuna dikkat çekti.
Caba mevzuya ait şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün ‘deneyim’ kavramı, farklı pek çok disiplinde olduğu üzere besin alanında da çok değerli. Bu manada, besin sanayisinde yer alan profesyonellerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin bir ortaya gelmesiyle oluşan sinerji çok kıymetli ve değerli. Kalite ve Eser Tecrübesi Semineri’nin, akademik ve sektörel perspektifi bir ortaya getirerek, bu paylaşım için çok kıymetli bir fırsat yarattığını düşünüyorum” dedi.
Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından besin kaybının, ‘tedarik zincirinin çeşitli basamaklarında insan tüketimi için mevcut olan yenilebilir besin ölçüsündeki azalma’ olarak tanımlandığını söyleyen Doç. Dr. Gayret “güncel bilgilere nazaran, global besin kaybı ortalama yüzde 14 seviyesinde. Besin kaybı bugün sürdürülebilir besin sistemlerinin inşasındaki en büyük pürüzlerden birisi. Bu nedenle, besin kaybı sıkıntısının tahliline dönük yeni yaklaşımların öğrenilmesi, anlaşılması ve bunların faal bir biçimde uygulanması yoluyla besin güvenliği, beslenme, çevresel kirlilik, su kaynaklarının kaybı vb. birçok mevzuya dair kıymetli tesirler yaratılabilir” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MAGAZİN
11 Kasım 2025SPOR
11 Kasım 2025SAĞLIK
11 Kasım 2025SAĞLIK
11 Kasım 2025EĞİTİM
11 Kasım 2025TEKNOLOJİ
11 Kasım 2025EKONOMİ
11 Kasım 2025
1
Matematiğin kalbi 6 gün boyunca Gölcük’te atacak
1392 kez okundu
2
“Küçük Yıldızların Büyüleyici Yolculuğu: İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni”
776 kez okundu
3
Yenişehir Belediyesinden çocuklara özel drama kursu
709 kez okundu
4
EÜTF Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı yeniden akredite oldu
703 kez okundu
5
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)’de açılacak olan Fransızca A1 ve Cenaze Hizmetleri kursları için kayıtlar başladı
510 kez okundu